Jeg er jo et selverklært A-menneske som står opp med solen. Om morgenen er det kun meg, Kokos og kaffekoppen, akkurat slik jeg liker det. Noen ganger står jo også Jonna tidlig opp og det er veldig koselig det også altså. Men jeg nyter også denne alenetiden, spesielt når jeg står opp til et ryddig hjem og kan nyte en time i sofaen med frokost før dagen begynner. I dag tenkte jeg å dele noen fordeler med å stå opp tidlig!
Du kan trene tidlig! Morgentrening er noe av det beste jeg vet. Jeg våkner, får energi og ikke minst; jeg er ferdig og kan nyte god samvittighet hele dagen. Det er lett å finne tusen unnskyldninger for å ikke trene når vi har hele dagen på oss er det ikke? Når du trener om morgenen slipper du dette. Da gjelder det selvføglelig å komme seg opp og ikke la seg friste til å trekke dynen godt rundt kroppen og bli i sengen!Du får mer tid med dem du er glad i. Fast kosestund med Kokos <3 Perle er syvsover og kan ligge i sengen med Jon Anders frem til 12 minst! De dagene Jonna begynner tidlig er det så koselig å ta en kopp kaffe sammen før han må dra på jobb. Han lufter hundene mens jeg lager kaffe, også tar vi ti minutter i sofaen, utrolig koselig.Du setter standarden. Jeg har en spesiel morgenrutine og når jeg følger den setter det standarden for hele dagen. Det gir en spesiell effekt og jeg blir mer produktiv, positiv og får rett og slett en bedre dag. Å begynne dagen med dårlig tid, stress og mas gir sjelden en god dag. Samtidig kan du alltids snu trenden, skulle du være så uheldig å forsove deg en dag. Jeg velger å stå opp tidlig og nyte god tid.Mennesker som står opp tidlig er mer produktive. Det er vanskelig å si hvorfor men det er vist i en rekke forskning. Get up and go! Leg gjerne frem tøy dagen i forveien. Fyll kjøleskapet med grønt til smoothie og rydd kjøkkenet. Oppskrift på en god dag!Du får tid til å reflektere over dagen som kommer. Sett deg gjerne tre mål du skal gjennomføre i dag, jeg lover deg mestringsfølelse når du stryker dem av to do listen din. Mestring gjør oss i stand til å klare mer, for tror du at du klarer så klarer du! Det er rart det der. Noen er for eksempel livredde for å holde presentasjoner forran andre. Jeg synes dette var grusomt før. Så holdt jeg et foredrag som gikk veldig bra. Jeg fikk så mestring, og da turte jeg å gjøre det igjen, og igjen. Nå elsker jeg å holde foredrag! Hva kan du klare i dag? Er det utenfor din komfortsone?Du får tid til å age matpakke. Jeg jobber ofte hjemmefra, men de neste ukene planleggr jeg å jobbe fra kontoret til pappa på BI. I tillegg skal jeg på seminar på skolen fra onsdag til fredag denne uken. Når jeg skal bort passer jeg alltid på å ha med matpakke, og da mener jeg alltid! Jeg har med salat, suppe, smoothie eller lakarbobrød med pålegg og grønnsaker. Også har jeg med snacks som cherrytomater, nøtter, barer, rawfoodkuler eller iskaffe. Har jeg en god matpakke med sparer jeg penger, jeg har noe å glede meg til og jeg får i meg sunn mat som hjelper meg å holde konsentrasjonen på topp.Liker du å stå opp tidlig?
Aurora says
Hei! Jeg skal søke på utdanning til neste år, jeg er veldig interessert i kroppen, kosthold og trening. Så tenker egentlig på ernæring, siden jeg tror det kunne vært noe jeg hadde likt. Problemet er at jeg ikke har noen realfag nå på vgs. Så har vel bare innsett at jeg kan gi opp å komme inn på universitetet. Så tenker på å ta det privat, på norges helsehøyskole ettersom man der kan få en utvekslings avtale til England for å bli klinsik ernæringsfysiolog. Men jeg lurer litt på hvor tøft ernæringstudiet egentlig er, sånn for en som har gått tolv år på skole og fortsatt ikke kan gangetabellen og var ganske langt fra noen stjenrne i naturfag. Kan vel bare si at det var en veldig god grunn til at jeg ikke tok realfagslinja. Så lurte på hvor vanskelig det er realfagsmessig? Klarer man det med interesse for faget og hardt arbeid, eller må man ha litt realfagstalent? Hvordan er arbeidsmarkedet etter utdanning? Har lest mye om at det er vanskelig for nyutdannede etc?
heleneragnhild says
Hei Aurora :D Ernæring er veldig spennende! Det er ikke til å stikke under en stol at det er mye realfag i ernæring, først og fremst biologi og kjemi. Første året lærer du om kroppen og ulike sykdommer. Andre året er det noe matkunnskap, mye biokjemi og noe psykologi. Siste er noe mat, noe kjemi og bacheloroppgave. SLik er det i hvert fall på Bjørknes der jeg går. Det du skal vite om å bli klinisk er at det aldri er noen garanti at du blir autorisert i Norge etter master i utlandet. Det vil jo vise seg etter at de første studentene kommer hjem fra England og søker om dette. Uansett vil hver enkelt bli vurdert og det kan hende du må skrive en ny masteroppgave når du kommer hjem. Ernæring er altså ikke noe lettvekterstudiet, men du får jo til det du vil. Om du klarer det er det bare du som vet :) Arbeidsmarkedet er hardt så det er kamp om jobbene. Jeg anbefaler deg å sette deg inn i læreplanen på skolen, se på fagene og finn ut hva du faktisk skal gjennom. Mange tror vi bare lærer om mat, men det stemmer ikke. Men spennende og lærerikt det er det, og arbeidsmarkedet er jo i vekst ;)